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PUBLIC EMPLOYEES (CONTRIBUTORY 

RETIREMENT SCHEME) (GENERAL) 

(AMENDMENT No. 9) (JERSEY) 

REGULATIONS 2007 

Made 2nd May 2007 

Coming into force 9th May 2007 

THE STATES, in pursuance of Articles 2 and 4 of the Public Employees 

(Retirement) (Jersey) Law 19671, have made the following Regulations – 

1 Interpretation 

In these Regulations, “principal Regulations” means the Public Employees 

(Contributory Retirement Scheme) (General) (Jersey) Regulations 19892. 

2 Regulation 4 amended 

In Regulation 4(1)(c) of the principal Regulations, for the words 

“Regulation 7(1)” there shall be inserted the words “Regulation 7(1) or 9(9)”. 

3 Regulation 9 amended 

In the principal Regulations – 

(a) in Regulation 9(1)(b), before the words “such of the employees of that 

employer” there shall be inserted the words “the employer to the scheme, 

and admit”; 

(b) at the end of Regulation 9(1)(c), there shall be inserted the following sub-

paragraph – 

“(d) Any terms of a document executed (whether before or after 

the insertion of this sub-paragraph in these Regulations) 

under sub-paragraph (b), except to the extent of any conflict 

between those terms and the provisions of the Law or of any 

enactment made under the Law – 
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(i) shall, to the extent that they purport to be terms of 

admission to the scheme of those employers, or those 

employees, to whom the document applies, be taken 

to constitute such terms, and 

(ii) shall, to the extent that they purport to prescribe the 

rights, duties or other functions, or liabilities, of the 

Chief Minister, the Committee, the Actuary or the 

Treasurer, or of the employer, or the employees, to 

whom the document applies, determine those rights, 

duties or other functions, or liabilities, in respect of 

the admission, the admitted employers, the admitted 

employees, or the scheme as constituted after the 

admission.”; 

(c) in Regulation 9(2)(a), before the words “the admission of employees” 

there shall be inserted the words “admission to participate in the scheme 

and for”; 

(d) in Regulation 9(2)(b), before the words “their admission” there shall be 

inserted the words “the employer’s admission to participate in the scheme 

and for”; 

(e) for Regulation 9(4), (5) and (6) there shall be substituted the following 

paragraphs – 

“(4) An employer other than the States or the States Employment Board 

may give 6 months’ notice to the Committee that some of the 

employees in the employment of the employer (or the employer 

and all of the employees in the employment of the employer who 

participate in the scheme) shall cease to participate in the scheme 

and the Chief Minister may (subject, if paragraph (2) applies, to the 

agreement of the Committee) give such an employer 6 months’ 

notice to like effect. When such notice has expired, the Committee 

shall arrange for such part of the assets of the scheme as are 

certified by the Actuary to be appropriate to be set aside and 

disposed of for the benefit of those employees – 

(a) if the employer so requests, and subject to paragraph (5) and 

to the Committee’s being satisfied that the terms of the 

transfer are equitable in all the circumstances, by 

transferring to a pension scheme of that employer such part 

of the assets of the scheme as in the opinion of the Actuary 

relates to any of those employees who becomes a member of 

such a pension scheme; or 

(b) in respect of any of the employees for whom no such 

transfer is made – 

(i) if the employee so requests by a date to be specified 

by the Committee, by purchasing, in accordance with 

paragraph (6), from an insurance company or 

insurance office of good repute, annuities for the 

purpose of satisfying any pension or other benefits 

which may in the future become payable under the 

scheme by virtue of the employee’s membership, 
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(ii) if the employee so requests by a date to be specified 

by the Committee, by paying a transfer value to the 

trustees or managers of a pension scheme or personal 

pension scheme, or 

(iii) if the employee has not made a request referred to in 

clause (i) or (ii), by granting an entitlement to a 

deferred pension as referred to in such Regulations 

under the Law as applied to the employee 

immediately before the expiry of the notice under this 

paragraph, subject to such adjustment (if any) as the 

Actuary thinks fit on taking into account the value of 

the part of the assets certified by the Actuary as 

referred to earlier. 

(5) If an employee becomes (as referred to in paragraph (4)(a)) a 

member of an employer’s pension scheme – 

(a) a transfer of assets referred to in paragraph (4)(a) shall not 

be made in respect of the employee unless the employee so 

requests by a date to be specified by the Committee; and 

(b) nothing in paragraph (4)(a) prevents the application of 

paragraph (4)(b) to an employee who becomes (as referred 

to in paragraph (4)(a)) a member of an employer’s pension 

scheme if in fact no transfer of assets is made under 

paragraph (4)(a) in respect of the employee. 

(6) Where pursuant to paragraph (4) annuities are to be purchased – 

(a) any increases on pensions in payment and on deferred 

pensions shall (instead of being as provided by 

Regulation 11) be as determined by the Committee on the 

advice of the Actuary, having regard to the proportion of the 

assets of the scheme which are set aside; and 

(b) any annuity so purchased shall be purchased in the name of 

the employee or in the name of a trustee or trustees for the 

employee’s benefit. 

(7) No person on whose behalf an annuity is purchased or a transfer 

value is paid under this Regulation shall thereafter have any claim 

on, or interest in, the scheme. 

(8) Before the Actuary gives a certificate referred to in paragraph (4), 

he shall issue a certificate stating the termination contribution. 

(9) The employer shall pay the amount of the termination contribution 

to the assets of the scheme before the expiry of the 6 months’ 

notice period referred to in paragraph (4) and that amount shall be 

included in the part of the assets certified under that paragraph. 

(10) For the purposes of this Regulation, the termination contribution 

shall be – 

(a) the past service liabilities of the scheme attributable to the 

employees who are to cease to participate in the scheme; 

minus 
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(b) the part of the assets that would be appropriate to be set 

aside and disposed of in accordance with paragraph (4) if no 

amount were paid to those assets under paragraph (9), 

but shall be zero if that part of the assets exceeds those past service 

liabilities. 

(11) The past service liabilities shall be calculated on the actuarial 

assumptions used for the most recent report of which a copy has 

been laid before the States in accordance with Article 3(5) of the 

Law, and shall include allowances for projected salary and pension 

increases made in accordance with those assumptions. 

(12) If any part of a termination contribution is not paid by the 

employer, the Committee is not required under paragraph (4) to 

dispose of assets corresponding to the part that remains unpaid. 

(13) Paragraphs (8) to (12) shall apply only in a case where a document 

referred to in paragraph (1)(b) states that those paragraphs shall 

apply to the employer who executed the document.”. 

4 Citation and commencement 

(1) These Regulations may be cited as the Public Employees (Contributory 

Retirement Scheme) (General) (Amendment No. 9) (Jersey) Regulations 

2007. 

(2) These Regulations shall come into force on the seventh day after they are 

made. 

M.N. DE LA HAYE 

Greffier of the States 
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